Přes zimu naše ovce odpočívají a my budeme vyrábět pouze ve třech termínech do konce roku. Právě teď je ideální čas pro objednání čerstvých a zauzených sýrů nejen na Vánoce. Zrající sýry ovčí i kravské jsou připravené denně. Jako novinku můžete svým blízkým darovat také poukázku na zrající sýr Konopáč. Poslední letošní objednávky s garancí dodání do Vánoc přijímáme do 12. prosince 2020.
  • 1 z 4

Zrající sýr Brníčko

 

Polotvrdý sýr zrající pod ušlechtilou plísní z ovčího mléka. Jeho kůra je prudce jedlá a dodává sýru nezaměnitelnou chuť. 
Nabízíme vakuové balení 200 g, 1 kg, nebo rozčtvrcený bochník, který má přibližně 4 kg. 

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Skladem Na dotaz
Varianta
Můžeme doručit do
14.12.2020 14.12.2020 14.12.2020
100 Kč 490 Kč 1 900 Kč od 100 Kč
   
Kategorie Zrající sýry
Záruka minimální trvanlivost 30 dní
 

Sýr Brníčko je originální zrající sýr, který se kolem roku 2010 "narodil" na našem statku. Jak je u sýrů zvykem, dostal jméno podle obce, ve které vznikl.
Zraje minimálně tři měsíce v našem sklepě na smrkových prknech. Vyzrává tam zvolna po celou zimu a na jaře už se můžete těšit na jeho osmi měsíční variantu. Když máme dobrý rok a vše se daří, vykutálíme Vám v červnu ze sklepa exklusivní 12 ti měsíční bochník.

Sýr Brníčko obdržel certifikaci Regionální potravina v roce 2012. Několikrát zvítězil na mezinárodní přehlídce malých výrobců sýrů v Mikulově a první místo získal v roce 2016 také na memoriálu doc. E. Gyarmathyho v Nitře za ovčie speciality.

Sýr Brníčko balíme do vakua po menších nebo větších výsečích, případně Vám rozčtvrtíme a zabalíme celý kus, který má přibližně 4 kg. 
V zabaleném stavu je možné sýr Brníčko uchovávat při teplotách až do 24 stupňů Celsia. 
Po otevření jej můžete uložit do lednice v uzavíratelné krabičce, kterou pouze přiklopíte, aby mohl sýr dýchat. Krátkodobě je možné použít také potravinářskou fólii, kterou je dobré denně či obden přebalovat, aby nedošlo k zapaření sýra. Sýr Brníčko můžete také zabalit do utěrky, kterou namočíte v solném roztoku a vyždímáte. Pokud bude sýr umístěn  v lednici, doporučujeme utěrku v případě jejího vysušení opět do solného roztoku namočit a vyždímat. V případě uložení ve sklepě, nebo v domácí vinotéce, či zimní zahradě, bude vlhčení utěrky potřeba méně častěji. Solný roztok si můžete snadno připravit např. z půl litru převařené vody, mořskou sůl přidávejte, dokud se bude rozpouštět. Lze používat opakovaně, dokud se nespotřebuje.

 

Největší radost nám ale přináší vás rozzářený úsměv, když se do něj zakousnete :)

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.