Expedujeme každou středu, a to veškeré objednávky, které jsou uhrazeny nejpozději v úterý do 18hod.

O nás

OFčí sýry s F, to je naše originální značka. Sýry jsou ručně vyrobeny z čerstvě nadojeného mléka ovcí plemene Lacaune, žijících ve volném chovu na statku rodiny Hrdličkových z Brníčka u Zábřeha. Celoročně máme jedinečnou 100% ovčí brynzu, která je od jara vakuována, chlazena a uskladněna. Ochutnat po celý rok můžete také zrající sýr Brníčko z ovčího mléka. Dále v eshopu nabízíme sezónní druhy. Přibližně od Velikonoc do Dušiček je všechno ovčí, po zbytek roku kravské. Zastihnout nás můžete osobně na farmářských trzích v Olomouci, ŠUmperku a Šternberku, nebo na statku v Brníčku. Rozvoz nabízíme ve městech Olomouc a Brno.
Těšíme se na viděnou a přejeme dobrou chuť.

Cannafest Praha je pro nás svátek

Konec ovčí dojné sezóny slavíme každoročně na největším veletrhu konopí v Evropě. Náš sýr Konopáč vznikl v srpnu před 14 lety a své "narození" oslavil právě na prvním ročníku tehdy začínajícího Cannafestu. Letos ve dnech 1. - 3.11. ochutnáte čerstvý Konopáč z kravského mléka, uzený Konopáč z ovčího mléka, zrající sýr Konopáč ve dvou intenzitách chuti, a také brynzu obohacenou konopným semínkem. A aby si bylo čím připít, připravili jsme opět i točenou konopnou kombuchu. Tahle akce mimo domov nám dá pořádně zabrat, tak se předem omlouváme za případné lehké zpoždění s odesíláním objednávek.

Konec ovčí sezóny, dojíme už jen kravičky

Tato událost se opakuje každým rokem, a pokaždé je to trochu šok. Na jaře se vše nastartuje, jedeme z nuly na sto, pak jedeme pár měsíců na 150 a teď zpomalujeme na 90. Ovce tzv. zasušíme a začíná jim zimní odpočinek. Postupně do stáda jehnic pouštíme berana a plánujeme si tak jejich zabřeznutí a pokud možno plynulé jarní bahnění. A tak pořád dokola. Respektujeme přírodní cyklus. Až se jehňátka narodí a jejich mámy je naučí spásat jarní travičku, postupně je šetrně odstavíme a začneme zase ovce dojit a vyrábět z jejich mléka výrobky pro vás.

Sýr na gril získal ocenění Regionální potravina

Přesně deset let od prvního ocenění za náš zrající ovčí sýr Brníčko se nám letos podařilo znovu zvítězit, a to s ovčím sýrem na gril.

Jedná o sýr typu Haloumi, který se při tepelné úpravě neroztéká, takže ho nemusíte obalovat. Můžete ho klidně sníst i syrový, ale díky prudkému krátkému opečení získá jeho chuť mnoho dalších rozměrů. Nazýváme ho ale prostě Gril, původní kyperský sýr Haloumi se totiž vyrábí z ovčího a kozího mléka a my se ho naučili dělat čistě z ovčího, protože kozí hold nemáme :) Kravské mléko pak záměrně do ovčího nemícháme, aby si náš sýr mohli dopřát také lidé s alergií na kravské. V obchodech ale naleznete spoustu sýrů s označením Haloumi, které jsou vyrobené pouze z kravského mléka, takže buďte prosím opatrní.

Jak funguje doprava

Často se ptáte kdy v eshopu objednat, aby jste měli zboží co nejdříve. Ideální je, když si na nás vzpomenete v neděli a platbu pošlete do úterý. My v pondělí a v úterý vyrábíme, ve středu balíme a odesíláme. Někdy je toho moc, tak to proběhne o den později. Zboží tedy vždy máte do pátku. Pokud přesto potřebujete dodání urychlit, nebo ho potřebujete mimo náš běžný termín, prosím zavolejte, a my se pro vás rozkrájíme. Tel: 732623930

Zimní kravské sýry, ovčí brynza, ovčí zrající Brníčko, ovčí zrající Konopáč

Jako každý rok i letos v listopadu ukončujeme ovčí dojnou sezónu a zahajujeme zimní přechod výroby na kravské mléko. Výroba čerstvých a uzených sýrů u nás probíhá jednou za 14 dní, proto prosím počítejte s delší dodací lhůtou. Termíny pro objednání do konce roku si můžete přečíst v záhlaví titulní strany našeho eshopu. Brynzu z ovčího mléka a zrající sýry je možné objednávat kdykoliv, expedice od nás následuje po zaplacení objednávky vždy ve středu.

Cannafest v Praze

Třídenní festival a prodejní veletrh, který se věnuje téměř výhradně konopí a výrobkům z něj. Přivezeme letos opět točenou konopnou kombuchu (po našem KoNbucha). K tomu se rýsuje nová spolupráce se sektem Sativa sparkle, na jehož stánku bude nakrájený čerstvý Konopáč, k občerstvení chuťových buněk.

Doubravský dvůr

Milí přátelé, dovolte nám oznámit skvělou zprávu o nové spolupráci. Známe se již léta, a nyní máme tu čest dodávat naši ovčí brynzu a ovčí zrající sýr Brníčko do krásné prodejny v Doubravském dvoře u Litovle. Nákupem podpoříte činnost obou statečných zemědělců, děkujeme.

Tržnice a prodej v Olomouci

Z důvodu nemoci se s Vámi na olomoucké Tržnici znovu shledáme opět na jaře. V centru můžete naše ovčí a kravské výrobky jako obvykle zakoupit v prodejnách To pravé z Moravy, Zdravá výživa u Milušky a v Gruntu u pana Vlka. Na Nových Sadech pak v prodejně Farma Blatec a ve Slavoníně u pana Svobody: Be chef. V případě, že nenaleznete co hledáte, volejte prosím a my se pro vás rozkrájíme.

Živá půda vydala článek o nás

Zajímá vás, jak to všechno začalo, a jak to u nás na statku vypadá? Rozhovor s Michalem Hrdličkou si můžete přečíst na stránkách "Živá půda", pro zobrazení stačí kliknout na nadpis.

Jehňátka už se pasou a Konopex se blíží

Zatím se u nás zima drží, dnes má v noci ještě mrznout, přesto nezadržitelně zahajujeme ovčí dojnou sezónu. Kromě blížících se farmářských trhů v Šumperku a Olomouci, máme tu čest se opět prezentovat na veletrhu Konopex v Ostravě. Budeme vystavovat a ochutnávat naše sýry s konopným semínkem, které mají stáří 6-8 měsíců a dovezeme i čerstvé a uzené Konopáče z prvního ovčího mléka. Těšíme se na všechny.

Stránka 1 z 3 - 22 položek celkem