Popis
Sýr Taleggio se zrodil už v 10. století v krásném údolí Val Taleggio v Lombardii. Na první pohled nenápadný, ale rozbalte ho a okamžitě poznáte, že má svou „osobnost“. Aroma je po rozehřátí na pokojovou teplotu výrazné, ale kdo se bojí, ten neochutná! Zaujme svou tenkou oranžovou kůrou a sametově jemnou dužinou. Takový sýr dokáže zpestřit talíř i náladu. 
My jsme se nechali inspirovat, a tak vznikl náš Čtverák. Má pevnější strukturu, ale pokud to máte rádi, klidně se vám rozteče na bramborách v troubě, výborný je uvnitř toustů, nebo i na pizze. Voní výrazně, chutná však překvapivě jemně – to je jeho malý trik. Díky zrání na dřevěných policích má každý bochník svůj osobitý šarm. Abychom si jednotlivé šarže ve sklepě mohli třídit, používáme jedlou potravinářskou fixu na poznačení data výroby. Kůra je opět celá jedlá jako u všech sýrů od nás.
